— MAANSIIRTOYRITYS, JOLLA ON PERINTEITÄ —

"Yrittäjän arki on antoisaa ja minulla on onneksi kiireisiä päiviä helpottamassa hyvä ja osaava henkilökunta. Ammattia en vaihtaisi, jos saisin nyt uudelleen valita mitä alkaisin tekemään", kertoo yrittäjä ja toimitusjohtaja Jari Särkelä.

Syötteen maansiirto on perustettu jo v. 1993 ja osakeyhtiönä se on toiminut v. 2007 alkaen. 

1993 - 2020

— YRITYKSEMME TARINA —

Jari Särkelä lipsahti maansiirtopuolen yrittäjäksi osittain vahingossa. Vuonna 1986 Jari aloitti työuransa kesäkuskina. Syötteellä ja ympärillä rakennettiin silloin paljon. "Siinä kesän aikana puhuttiin asiat sille mallille, että jatkoin konehommissa." Jari Särkelä ja Pauli Särkelä perustivat yhdessä Syötteen maansiirto -yrityksen vuonna 1993. Silloiseen kalustoon kuului pari kaivinkonetta ja traktoria sekä tiehöylä ja kuorma-auto.

Vuonna 2007 Syötteen maansiirto Ky siirtyi Jari Särkelän omistukseen ja muuttui samalla osakeyhtiöksi.  "Yrityskaupassa minulle siirtyi maansiirron kalusto käsittäen lopulle kaksikymmentä työkonetta, kolme kuorma-autoa, varaosavaraston ja viisi vakituista työntekijää. Siinähän sitä tulikin tavaraa ja vastuuta könttäkaupassa. Hyvä siitä oli jatkaa omin voimin. Paulin kanssa touhutessa olin saanut hyvän koulutuksen työn ohessa."

Nykypäivänä yrityksen on oltava monipuolinen toimija ja palvelija kalustonsa ja henkilöstönsä puolesta. On oltava telamönkijää, moottorikelkkaa, latukonetta, sekä maanajoon että lumitöihin soveltuvaa traktori- ja kuorma-autokalustoa. Näiden lisäksi pyöräkuormaajia, tiehöyliä, lätkiä, jyriä ja vaaituslasereita. Nyt myös ekologisuus ja imagokysymys on nostettu yhä korkeammalle tasolle. Kaluston on oltava hyväkuntoista ja siistiä niin pellin alta kuin päältäkin.

Jokaisessa työpaikassa ammattitaitoiset työntekijät ja heidän hyvinvointinsa ovat ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Hyvästä työntekijästä on kyllä pidettävä kiinni. Työntekijät pitävät yrityksen liikkeessä ja pystyssä. "Rehellisellä työllä  ja rehdisti työntekijöitä ja asiakkaita kohtelemalla selviää pitkälle näissäkin hommissa."

Jari Särkelä ja Kirsi Hanhela